1973-1975. VIKTÓRIA EGYÜTTES


Tagok:

Forrai Zoltán – ének
Kassai László – dob
Kajdi László – gitár
Cselovszky György – szólógitár
Pásztor Ferenc – basszusgitár
ja, meg Én…

1975. APOLLO EGYÜTTES


Tagok:

Nagy Oszkár – basszusgitár
Reiter István – dob
Cselovszky Tibor – ének
Birta László – szólógitár
Stark Ferenc – billentyű

1977-1982-ig PAX EGYÜTTES

Tagok:

Pálffy Gábor – basszusgitár, zenekarvezető
Birta László, Oldi János – gitár
Reiter István, Csepregi Péter – dob
Cselovszky Tibor – ének
Stark Ferenc - billentyű

Nagyon szerettem itt játszani, Feleségemet, Kincse Anikót is az egyik bulin ismertem meg. 1981-ben nősültem meg, két fiam született, 1983-ban Feri, 1985-ben Viktor.

COLOR BAND

1982 szeptemberében a COLOR együttes keresett meg, hogy beugró zenészként segítsek a koncertjükön. A COLOR-nak ekkor jelent meg a 2-es lemeze, amin a „Féltelek” c. dal hat hónapig vezette a slágerlistát. Azért volt rám szükség, mert a COLOR alapítói (a három Bokor fivér) közül Bokor Attila Amerikába távozott. Így aztán hamarosan, mint zenekari tagot jelentettek be az ORI-ban.

A COLOR utolsó felállása a következő volt:

Bokor Gyula – billentyű, zenekarvezető
Bokor Tibor – basszusgitár, ének
Felkai Miklós – szólógitár
Döbrögi Varga Endre – dob
Stark Ferenc – billentyűk

Együtt csináltuk meg a COLOR 3-as lemezt ami már sajnos nem jelent meg, Bokor Gyula és Tibor távozása miatt.

SUPER COLOR

Hárman maradtunk: Felkai, Varga, Stark.
Felkaival megcsináltuk a SUPER COLOR-t (a COLOR név a Bokoréké volt). A zenekar jó volt, de sajnos a nagy siker elmaradt. Sokat jártunk külföldre zenélni.

Tagok:

Felkai Miklós – gitár
Varga Endre, Csepregi Péter – dob
Nagy István – billentyű
Stark Ferenc – billentyű
Később Angyal Károly – ének
A két hölgy, Király Éva és Kristály Kriszta néha besegítettek

Felkai Mikivel külföldre is jártunk zenélni Super Five néven, hajón és szárazföldön is. Ekkor énekesünk Horváth Csaba volt, a basszusos pedig Bogenfürst György.

KOMÁR LÁSZLÓ

1985-ben ismertem meg Komár Lacit, neki Muck Feri szaxofonos barátom ajánlott be. Lacival azóta is jó barátok vagyunk. Az első Elvis album turnéján mutatkoztam be, mint zongorista. Érdekesség, hogy Zalatnay Sarolta is fellépett velünk, Vágó István pedig basszusgitározott és konferált. Ezt követte a második Elvis album bemutatója, mely szintén országos turnét hozott. A nagyzenekari változat mellett jártuk az országot a kiszenekarral. Az "Ez a divat" lemez bemutatójából több, mint 300 előadás volt egy év alatt, különböző vidéki városokban.

1986-tól lemezein megtalálhatók az én szerzeményeim is például a Sárga villamos, Szeress nagyon, Ott vagy az angyalok között, Vadnyugati télapó, Jó éjszakát, Te vagy minden gondolatom, Gondolj néha énrám stb.

Zámbó Jimmy

ZÁMBÓ JIMMY

Zámbó Jimmy 1989-től adott egy-két koncertet, de igazán 1992-től koncertezett folyamatosan. Ismeretségünk régebbről való, hiszen az Editkével történt esküvőjükön is én zenéltem. 1992-ben engem hívott billentyűzni a zenekarába. Jimmyvel hétfőtől-csütörtökig játszottam, így nem ütközött Komár Laci péntek-szombati koncertjeivel.

Jimmyt egy jószívű, fokozottan érzékeny fiúnak ismertem meg. Hetente egyszer elmentem hozzá Csepelre. Harmonikázni tanítottam. Volt egy fekete színű 120 basszusos Royal Standard harmonikája. Hiába tud valaki zongorázni, a harmonika kvint körön alapuló basszusrendszerét meg kell tanulni. Ő nagyon nyitott volt és gyorsan tanult. Kár, hogy nem készítettünk felvételt a harmonikajátékáról.

Jimmy fellépései fergetegesek voltak. A koncertek közepén átöltözött, addig én énekeltem korábbi zenekarom a Color együttes slágerét, a „Féltelek”-et. A dal végére visszajött és együtt énekeltünk – ebből hallható a két részlet.

A „Szállj fel magasra” c. dalt nálam készítettük a StudioMaster pultomon. Ez az én örökségem Jimmy után. Amit én adhattam neki a barátságon és a harmonika tanításon kívül, többek között például kölcsönadtam neki a csillagászati Zeiss távcsövemet. Ezután Jimmy egy hónapig az eget, illetve főleg a Holdat kémlelte, és a Hold krátereit sajátos módon női nevekkel nevezte el.

1992-93-ban dolgoztunk együtt, de 94-ben már hétvégén is koncertezett, így a Komár Laci koncertek miatt már nem tudtam a Jimmy fellépéseket elvállalni, de azért 1998-ig a táncos bulikra engem hívott zenélni.


KEZDŐLAP
| MAGAMRÓL | DEMÓK | KÉPEK | PARTNEREK | KAPCSOLAT
Minden jog fenntartva, 2008-2017. © WEBLECKEK